De Stichting Dorpshuis Jonkersvaart beheert, onderhoudt, en exploiteert het dorpshuis in Jonkersvaart, en verzorgt en beheert voorzieningen die de leefbaarheid van het dorp Jonkersvaart en het welzijn van de inwoners bevorderen.

Sleuteloverdracht Dorpshuis Jonkersvaart

Sleuteloverdracht Dorpshuis Jonkersvaart

Op woensdag 9 maart ontving de dorpsgemeenschap van Jonkersvaart symbolisch de sleutel van het dorpshuis uit handen van dorpswethouder Pastoor van Westerkwartier.

by | Thursday 10 March 2022 | Dorpshuis

Woensdag 9 maart kwam dorpswethouder Elly Pastoor van de Gemeente Westerkwartier naar Jonkersvaart. Doel van haar bezoek was de ceremoniële overdracht van het dorpshuis aan de dorpsgemeenschap. Ze werd ontvangen door het bestuur van Stichting Dorpshuis Jonkersvaart en het bestuur van de vereniging voor dorpsbelangen “Eendracht Maakt Macht”, en een delegatie van dorpsbewoners die een rol hebben gespeeld bij de plannen voor het dorpshuis.

Nadat wethouder Pastoor kort had stilgestaan bij de afgelopen jaren en de manier waarop het dorp Jonkersvaart te werk was gegaan om het dorpshuis te realiseren, volgde de overhandiging van de symbolische sleutel van het dorpshuis. Bestuursleden Erik Geurts en Ruben Dijkhuizen van de Stichting Dorpshuis Jonkersvaart namen de sleutel in ontvangst.

Onder het genot van koffie, thee en appeltaart werd deze mijlpaal voor het dorp gevierd. Er waren ook een fotograaf en journalist van het Dagblad van het Noorden en een redacteur van het regionale huis-aan-huisblad De Krant om verslag te doen van deze gebeurtenis.

Dezelfde avond was er een goed bezochte informatieavond voor bewoners van Jonkersvaart, waar het bestuur van de stichting vertelde over de voorafgaande 12 maanden, en hoe het uiteindelijk toch gelukt is om het doel te bereiken: een eigen dorpshuis. De zojuist ontvangen sleutel kon met gepaste trots getoond worden aan de toehoorders.

Er was ook tijd om vragen te beantwoorden en om met elkaar in gesprek te gaan over de aanstaande renovatie, en over de beste manier om het dorpshuis zo snel en zo goed mogelijk te gaan gebruiken als volwaardige locatie voor bestaande en nieuwe activiteiten.

Voor veel dorpsgenoten was het de eerste keer sinds het uitbreken van de corona pandemie en de lockdowns dat men elkaar weer eens in levende lijve zag, dus de tweede helft van de avond was een mooie gelegenheid om bij te praten en samen een drankje te nemen. Een betere manier om te illustreren dat een dorpshuis in de eerste plaats bestaat als plek van samenkomst en het houden van onderling contact bestaat eigenlijk niet!